Miért éri meg napelemes rendszert telepíteni?

Szponzorált tartalom

https://napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit
https://napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit

A címben feltett kérdésre nem is olyan egyszerű a válasz. Sokan csak az anyagi oldalát nézik ennek a dolognak és bizony e tekintetben is megéri. Általában azt lehet mondani, hogy a beruházás 8-10 év alatt térül meg, de ez sok tényezőtől függ. A napelempalyazatok.hu-n érdemes elkezdeni a tájékozódást, keresgélést és itt az elérhető pályázati lehetőségeket is számba lehet venni. Mennyivel egyszerűbb vissza nem térítendő támogatást vagy épp kamatmentes hitel segítségével napelemes rendszert telepíteni, mint saját forrásból. A megtérülési idő attól is függ, hogy mennyibe került a rendszer. Ez természetes, de egy kicsit árnyaltabb a helyzet. Hogy miért?

Mert a napelemes rendszereknél is vannak olcsó és drága megoldások. Silány minőség és magas minőség. Érdemes hosszú távon gondolkodni és minőségi alkatrészeket beszerezni. Mert egy gyengébb minőségű napelem vagy inverter nem képes olyan teljesítménnyel működni, mint a jó minőségű. De nézzük is meg, hogy az egész rendszer, hogy is működik.

A https://napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit tehát az egyik fő téma, az inverter. Az inverter az a berendezés, ami a nap energiájából a napelemek által nyert energiát átalakítja a háztartásunk számára használható váltóárammá. A napelemekben ugyanis egyenáram keletkezik, amit mi nem tudunk használni. Az átalakítás tehát az inverter feladata. Minderről a https://napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit részletesen is tájékozódhatunk, mint ahogy minden más fontos dologról is, ami a napelemes rendszereket illeti. A https://napelempalyazatok.hu/blog/inverter-a-berendezes-ami-nelkul-a-napelem-sem-erne-semmit egy fontos téma, mert láthatjuk, hogy mit is csinál az inverter és hogy miért is fontos, hogy a rendszer jó minőségű alkatrészekből álljon. A jó minőség mellett a kivitelezés kiválósága is fontos. Hiába vásárolunk magas minőségű napelemeket és invertert, ha egyszer a kivitelezés nem a legjobb. Egy jól megtervezett rendszer tehát alapvető fontosságú. És hogy mi kell mindehhez? Profi szakemberek, mint amilyenek a napelempalyazatok.hu kivitelező partnerei.

És egy ingyenes helyszíni felmérés, melyet a napelempalyazatok.hu oldalon keresztül lehet kérni. Ehhez az adataink és elérhetőségeink mellett szükség van arra is, hogy melyik megyében tervezzük a rendszer telepítését. A helyszíni felmérésre nagy hangsúlyt kell fektetni, mert ezen áll vagy bukik az egész rendszerünk. Fontos, hogy profi szakember mérje fel, hogy tető tájolása, illetve dőlésszöge megfelelő-e. Csak így tudnak ugyanis a napelemek is megfelelően működni. Aztán azt is meg kell nézni, hogy nincs-e valami, ami árnyékot vet a tetőre, ami csökkenti a teljesítményét az egész rendszernek. Ezeket a szempontokat és sok minden mást is mérlegelni kell a tervezéskor, a helyszíni felmérés során pedig akár az is kiderülhet, hogy a tető nem alkalmas a napelemek elhelyezésére. Ennek több oka lehet, például a nem épp ideális tájolás vagy dőlésszög, de akár az is, hogy a tető szerkezete nem alkalmas arra, hogy napelemes rendszert telepítsenek rá. Ilyenkor sem kell elkeseredni, lehetséges, hogy egy melléképület vagy egy garázs pont ideális lesz erre a célra. Ha pedig ezek sem, akkor lábon álló napelemes rendszer telepítésére is lehetőség van. Mindezekből is látszik, hogy milyen fontos a profi szakember már a tervezés megkezdése előtt, a helyszíni felméréskor. Ha pedig profi szakembereket keresünk, kezdjük a napelempalyazatok.hu-n a keresgélést.