Argánolaj

Szponzorált tartalom

Az argánolaj hatásai
Az argánolaj hatásai

Az argánolajat hidegsajtolással nyerik. Kiváló kozmetikai hatásokkal rendelkezik. Puhítja a ráncokat, megakadályozza a kiszáradást, védi a bőrt a kiszáradástól és lassítja az öregedési folyamatot. Még a pattanások kezelésében is hasznos, ahol sok hidratáló hatású olaj és termék súlyosbíthatja az állapotot.

Az argánolaj a világ egyik legértékesebb növényi olaja. Aranyszínű színe és sűrű állaga jellemzi, ezért folyékony aranynak is nevezik. Magas A-, E-, F-vitamin-, antioxidáns- és esszenciális zsírsavtartalma jellemzi.

Az argánolajnak igazán erőteljes öregedésgátló hatása van – regenerálja a bőrt, csökkenti a ráncok megjelenését és rugalmasságot, rugalmasságot ad a bőrnek. Megelőzően hat a gyulladások és a bőrgyógyászati betegségek ellen is. A haj és a szempillák táplálására is használhatja – erősíti és elősegíti növekedésüket. A körmök és a körömágybőrök ápoló olajaként is kiválóan működik.

Az argánolaj hatásai

Antioxidáns (öregedésgátló) hatás

Magas antioxidáns- és egyéb természetes hatóanyag-tartalmának köszönhetően az argánolaj ideális az öregedő bőr és a ráncok ellen.

A bőr hidratálása és táplálása

Az argánolaj hidratálja és táplálja a bőrt.

Vitalitás és természetes fény a hajnak

Az argánolaj elősegíti a vitalitást és segít helyreállítani a haj természetes fényét.

Táplálja a hajat és a hajgyökereket

Az argánolaj elősegíti a haj táplálását a gyökerektől a hajvégekig.

Tisztítsa meg a fejbőrt vagy a hajat, és szárítás előtt ujjaival masszírozza be az olajat a fejbőrbe vagy a hajba. Bár az adagolás mindig kissé egyéni, a legtöbbször elég egy nagyon kis mennyiségű argánolaj – például csak két-három csepp az arcra. A megfelelő mennyiségű olajat onnan tudod megállapítani, hogy néhány pillanat alatt maradék nélkül felszívódik, és puha, nem zsíros hatást hagy a bőrön.

Körömregenerálás

A körmökre kenve elősegíti mind a köröm, mind a körömágy regenerálódását és táplálását.

Az argánolaj használatának legfőbb előnye, hogy természetes formájában szinte mindenre használható. Tiszta, természetes formáját közvetlenül abból az üvegből használhatja, amelyben ezt az értékes olajat vásárolta. Csak használjon belőle néhány cseppet, zárja le, és tegye hűvösebb, sötétebb helyre.